2015 m. kovo 13 d., penktadienis

Kaip patikrinti, ar prezervatyvas yra kokybiškas?

Naudojamų prezervatyvų kokybė priklauso nuo juos gaminančių kompanijų. Vis dėlto, netgi ir populiariausios šios srities kompanijos gali susidurti su vienokiu ar kitokiu atsitiktiniu broku, nuo kurio kompanija nekentės – kentėsite jūs. Vis dėlto, dėl to per daug jaudintis tikrai nereikėtų, kadangi pasekmių galima išvengti sugebant patikrinti, ar prezervatyvas, kurį yra ruošiamasi naudoti, yra kokybiškas. Būtent apie tai, kaip tai galite padaryti, šiandien ir kalbėsime.

Vandens testas

Vandens testas – tai populiariausias testas, galintis padėti nustatyti, ar prezervatyvas yra pagamintas be broko, taip užtikrinant jo efektyvumą naudojant prezervatyvą apsisaugojimui nuo apvaisinimo. Šis testas yra atliekamas išties labai paprasta – tereikia išimti prezervatyvą iš pakelio, jį ištiesinti, bei pripilti į jį vandens iki pat prezervatyvo kaklelio. Pripylus vandens bus galima lengvai pastebėti, jei prezervatyve yra nors menkiausias įtrūkimas, kas leis apsisaugoti nuo brokuotų prezervatyvų.

Atidi prezervatyvo apžiūra

Apart minėto vandens testo, nerasime kitų, kurie yra efektyvesni už paprastą atidžią prezervatyvo apžiūrą. Jei nereikia jokių priemonių – reikia tik susikaupimo bei bent keleto minučių savo laiko. Tereikia iš visų šonų atidžiai apžiūrėti prezervatyvą – tai leis nesunkiai pastebėti, jei prezervatyvas nors vienoje vietoje yra įtrūkęs.

Atidi prezervatyvo pakelio apžiūra

Jei kalbėsime apie populiariausius prezervatyvų gamintojus, jiems susidurti su savos produkcijos broku gamybos metu tenka susidurti labai retai – dažniausiai tai įvyksta jau supakavus prezervatyvą bei vienokiu ar kitokiu būdu pažeidus jo įpakavimą. Būtent dėl to, net jei nepastebite broko ant pačio prezervatyvo, tai pastebėti gali padėti pakelio apžiūrėjimas. Tai galima daryti ir ne tik žiūrint – vandens testo naudojimas, pripilant į pakelį vandens, gali padėti nustatyti, ar jis buvo pažeistas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą