2015 m. balandžio 22 d., trečiadienis

Kas yra natūralus saugojimasis nuo kontracepcijos?

Taip, dažniausiai nuo apvaisinimo saugomės naudodami įvairius kontracepcija skirtus gaminius, kaip prezervatyvus ar kontraceptines piliules. Tačiau, yra galimybė saugotis nuo apvaisinimo ir nenaudojant jokių pašalinių priemonių – tai galima daryti ir natūraliai. 

Natūralusis saugojimasis nuo kontracepcijos nėra tiesiog lytinių santykių vengimas, kaip apie šį kontracepcijos metodą mąsto dalis žmonių – ši kontracepcija yra paremta moters mėnesinių ciklo stebėjimo. Stebint šį moters ciklą, galima nustatyti tai, kuriomis dienomis moteris nėra vaisinga, kas reiškia tai, jog tomis dienomis galima užsiimti lytiniais santykiais be didesnės rizikos, kad tai baigsis apvaisinimu. Kokiu būdu yra stebimas moters menstruacijų ciklas? Populiariausias būdas yra stebėti moters kūno temperatūrą bei jos kitimą. Tai reiškia, jog kasdien moteris identišku metu matuojasi savo kūno temperatūrą – žinoma tai, jog menstruacijų ciklo metu moters temperatūra kiek pakyla, todėl tai pastebėjimus, galima konstatuoti tai, jog moteriai prasidėjo mėnesinės. Tai – populiariausias menstruacijų ciklo stebėjimo būdas, bet ne problema, jei moteriai jis nepatinka – yra ir kitų to alternatyvų. 

Taip, saugotis tik šiuo kontracepcijos metodu yra išties nelengva, kadangi jis reikalauja milžiniško kruopštumo bei susilaikymo dienomis, kai moteris yra vaisinga (nebent yra naudojamos alternatyvios kontraceptinės priemonės). Vis dėlto, faktas, jog skirti natūraliam saugojimuisi nuo apvaisinimo tiek savo laiką, tiek ir pastangas, yra tikrai verta, kadangi jis leidžia dar labiau sustyguoti savo lytinį gyvenimą, ką sukombinavus su kitų kontraceptinių priemonių naudojimu, galima mėgautis praktiškai šimtaprocentine apsauga nuo bet kokios apvaisinimo rizikos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą